Reorganisatie Albert Heijn raakt 7500 winkelmanagers

Print
Reorganisatie Albert Heijn raakt 7500 winkelmanagers

Afbeelding: ANP

Albert Heijn voert over anderhalve week een nieuw model door voor het middenmanagement en daardoor verdwijnen per winkel een aantal leidinggevende functies.

Volgens RTL Nieuws raakt de ingreep 7500 managers. Veel managers krijgen hierdoor waarschijnlijk een lagere, vaak slechter betaalde functie bij de supermarktketen.

Het is al langer duidelijk dat de winkels van Albert Heijn op een nieuwe manier aangestuurd gaan worden, maar het was onduidelijk hoeveel leidinggevenden hierdoor geraakt worden. De functies assistent-supermarktmanager en de teamleider vervallen. Er komen wel nieuwe functies terug, maar het gaat daarbij in de meeste gevallen om een lagere functie, met een lager salaris.

Een woordvoerder van Albert Heijn kon niet meteen zeggen hoeveel leidinggevenden naar een lagere functie gaan. Maar er zijn nu eenmaal meer lagere, dan hogere leidinggevende functies, zodat de meeste teamleiders straks geen hogere, maar een lagere functie krijgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee