Vroege Vogels maakt opnames werkzaamheden leefgebied van donker pimpernelblauwtje

Print
Vroege Vogels maakt opnames werkzaamheden leefgebied van donker pimpernelblauwtje

Het donker pimpernelblauwtje op grote pimpernel. Afbeelding: Jan Boeren

Posterholt -

Het televisieprogramma ‘Vroege Vogels’ van de NPO heeft onlangs opnames gemaakt van de werkzaamheden die worden verricht om het leefgebied van het donker pimpernelblauwtje te versterken.

Het donker pimpernelblauwtje komt voor in het buitengebied aan de zuidkant van Posterholt. Het zeer zeldzame vlindertje komt nergens anders in Nederland voor.

De grote pimpernel is onmisbaar voor het donker pimpernelblauwtje. Afgelopen maand heeft bioloog Jac Mulders de plant, de grote pimpernel ingezaaid in de bermen waar de vlinder voorkomt.

Lees ook: Reuvers vissersduo brengt zeldzaam pimperneltje op eiland in veiligheid

Ook zijn er andere bloemen, zoals margrieten, Sint Janskruid en knoopkruid ingezaaid. Zo wordt het leefgebied van de vlinder versterkt. De beelden zijn binnenkort te zien op NPO 2.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen