Aangepast maar gevarieerd programma gemeente Kerkrade tijdens Koningsdag

Print
Aangepast maar gevarieerd programma gemeente Kerkrade tijdens Koningsdag

Afbeelding: Ing Image

Kerkrade / Eygelshoven -

Net als vorig jaar komt de gemeente Kerkrade in verband met de geldende coronamaatregelen op Koningsdag dinsdag 27 april met een aangepast, maar desalniettemin gevarieerd programma.

In de Lambertuskerk vindt om 09.45 uur een oecumenische dienst plaats, met medewerking van sopraan Floor Bosman en het saxofoon kwartet van het Limburgs Fanfare Orkest. Het hijsen van de vlag bij het raadhuis krijgt om 11 uur gestalte. Vanaf 11.15 uur speelt een draaiorgel bij verschillende verzorgingshuizen in Kerkrade telkens een half uur muziek.

Speeltuinen en online quiz

Verder zijn op Koningsdag alle speeltuinen in de gemeente geopend. Bij kinderen die zich hebben opgegeven voor de fietsversierwedstrijd, wordt aan huis materiaal afgeleverd om hun fiets mee te versieren. De mooist versierde fietsen vallen in de prijzen.

Impuls verzorgt een online quiz en in samenwerking met de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen kunnen kinderen van acht tot en met twaalf jaar oud deelnemen aan het online programma Hackshield.

Brief

De KBOV heeft in samenwerking met omroep MAX en de ouderenbonden het initiatief genomen voor het project ‘Post voor het paleis’. Hierin worden ouderen opgeroepen een brief te schrijven aan de Koning en hun verhalen en gevoelens van het afgelopen corona jaar te delen. Klik hier voor meer informatie

Tot slot wordt om 16.00 uur samen met de rest van Nederland uur een toost uitgebracht op de koning. Inwoners van Kerkrade wordt gevraagd om op Koningsdag uitbundig te vlaggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee