Cambuur officieus gepromoveerd naar eredivisie

Print
Cambuur officieus gepromoveerd naar eredivisie

Vreugde bij SC Cambuur na de gelijkmaker van Robert Mühren. Afbeelding: De Telegraaf

SC Cambuur is vrijdag officieus gepromoveerd naar de eredivisie. Het elftal van trainer Henk de Jong won in eigen huis van Helmond Sport, 4-1. Het lijkt nu zeker dat de Friezen in de eerste divisie bij de eerste twee eindigen.

Cambuur staat 15 punten voor op Almere City. Formeel zou de nummer 3 nog op gelijke hoogte kunnen komen. Het doelsaldo van de Friezen is ook nog aanmerkelijk beter. Almere City speelt zaterdag bij Go Ahead Eagles. Als de club niet wint, is Cambuur helemaal zeker van promotie.

Cambuur was vorig seizoen afgetekend koploper toen de competitie vanwege corona werd stilgelegd. De KNVB besloot vervolgens dat niemand zou promoveren of degraderen.

Mühren

Jelle Goselink zette Helmond Sport nog wel op voorsprong. Door Robert Mühren en Issa Kallon leidde Cambuur bij rust echter al. Na de hervatting maakte Mühren zijn 34e treffer van de competitie uit een strafschop. Daarna was er nog een eigen doelpunt van Alec Van Hoorenbeeck. Dat was meteen de 100e competitietreffer voor de Friezen.

„Geweldig”, zei aanvoerder Erik Schouten bij ESPN. „Hier hebben we twee jaar op moeten wachten. Iedereen weet hoe het vorig seizoen is gelopen. We hebben geprobeerd dat van ons af te zetten, maar nu komt alle emotie er uit. Dat is logisch. Het was dit seizoen ook veel moeilijker. Iedereen verwachtte alles van ons, maar zo gemakkelijk was het niet. Maar nu zijn we er, dat is mooi.”

Cambuur speelde in 2016 voor het laatst in de eredivisie.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogamma van De Limburger:

Komt Dat Schot 15 april 2021. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee