‘Buurman, wat doet u nou?’ 1 mei Internationale dag van het Naakt Tuinieren

Print
‘Buurman, wat doet u nou?’ 1 mei Internationale dag van het Naakt Tuinieren

Afbeelding: ING Image

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Limburgers die zaterdag 1 mei ineens de buurman met ontblote bips achter de grasmaaier zien lopen moeten niet gek opkijken, want dan is het Internationale dag van het Naakt Tuinieren.

Deze ‘feestdag’ voor nudisten werd in 2005 in het leven geroepen door de Amerikaanse nudistenorganisatie Body Freedom Collaborative (BFC), maar weet inmiddels mensen over de hele wereld ertoe te bewegen om jaarlijks op de eerste zaterdag van mei geheel ontbloot de bloemetjes buiten te zetten, letterlijk.

lees ook: In je blootje baantjes trekken: ‘Het is hier echt geen orgie hoor’

Alle gekheid op een stokje: veel mensen blijken bereid mee te doen. Uit onderzoek door de organisatoren komt namelijk naar voren dat naakt tuinieren qua bereidheid op de tweede plaats staat, na naaktzwemmen.

Maar mag het?

Ja en nee. Zolang het in eigen tuin is en ongezien gebeurt, is het in feite legaal. Mochten de buren gluren en zich eraan storen en onverhoopt ook nog de politie bellen, bestaat de kans dat het ‘Hof van Eden-gevoel’ op een teleurstelling uitdraait: dienders kunnen er namelijk wel een boete voor uitschrijven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee