Maastricht UMC+ en UM krijgen topcertificaat voor kankerzorg en kankeronderzoek

Print
Maastricht UMC  en UM krijgen topcertificaat voor kankerzorg en kankeronderzoek

Afbeelding: archief De Limburger

Maastricht / Itteren -

Het Maastrichtse ziekenhuis en de UM behoren tot de landelijke top als het gaat om oncologische zorg en kankeronderzoek.

Daarvoor hebben ze deze week een certificaat binnengehaald van de Europese Organisatie van Kanker Instituten (OECI). In Nederland heeft alleen het Amsterdams Antoni van Leeuwenhoek, hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis, ook dit kwaliteitskeurmerk.

Samenwerking

Het certificaat, voor Comprehensive Cancer Center, kregen het Oncologie Centrum van het MUMC+ en het onderzoeksinstituut GROW van de Universiteit Maastricht voor hun intensieve samenwerking. Daardoor kan recent onderzoek (nieuwe ontwikkelingen) in de praktijk worden toegepast en daar heeft de patiënt veel baat bij, aldus Bernd Kremer, medisch directeur van het Oncologie Centrum.

Overleven

We richten ons op overleven met functiebehoud, zegt Manon van Engeland, wetenschappelijk directeur van GROW. Dat gaat dan niet alleen om lichamelijk functies, maar ook om het mentaal welbevinden van de patiënt, de sociale participatie en de kwaliteit van leven. „Dit betekent onder meer dat we inzetten op verbetering van de diagnostiek en behandelingen met minder bijwerkingen, maar ook dat we ons nadrukkelijk richten op preventie, het voorkomen van kanker. Onder meer door onderzoek naar genen, omgeving en leefstijl.”

Lees ook: Maastrichtse specialisten leggen borstkankerjargon helder uit in woordenboekje

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee