42 miljoen euro aan vouchers uitgegeven door failliet D-reizen

Print
42 miljoen euro aan vouchers uitgegeven door failliet D-reizen

Afbeelding: Foto Anton Kappers

De curatoren van het failliete D-reizen hebben de rekening opgemaakt: er is voor 42 miljoen euro aan vouchers uitgegeven aan zo’n 22.000 klanten van D-reizen, meldt de NOS. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zal de waarde van deze vouchers aan de consument uitbetalen.

De afwikkeling van het faillissement lijkt ondertussen vertraagd door een onderzoek naar het mogelijk misbruiken van voorkennis over het faillissement door de directeuren van het bedrijf. De aanleiding voor dit onderzoek is dat deze week bleek dat zij in maart de merknaam naar hun eigen bedrijf hebben overgeheveld.

Lees ook: Directeuren D-reizen ‘kaapten’ merk vlak voor het faillissement

D-reizen was een belangrijke tussenpersoon voor de verkoop van reizen van touroperators. Sommige schuldeisers van het bedrijf zetten nu vraagtekens bij het handelen van de curatoren. Ze vinden het vreemd dat de curatoren eind november al betrokken waren als stille bewindvoerders bij het bedrijf en nu ook het onderzoek gaan doen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee