Juul Franssen snel klaar op EK in Portugal

 © Hollandse Hoogte / ANP

Juul Franssen is al na een wedstrijd klaar op de EK judo in Lissabon. Laura Fazliu uit Kosovo won met een waza-ari.

Franssen kwam pas in de tweede ronde in actie vanwege een bye in de eerste. De judoka uit Reuver gaf vorige week aan het toernooi in Portugal vooral aan te willen grijpen om weer een de scherpte op te zoeken. Franssen kwam lange tijd niet actie vanwege haar zieke vader.

Lees ook: Judoka Juul Franssen over haar zieke vader: ‘Ik ga knokken in Portugal, hij vecht in de revalidatiekliniek in Hoensbroek’

Judoka Franssen ‘miste brandend vuurtje’ op EK

Judoka Juul Franssen, al zeker van deelname aan de Olympische Spelen, miste op de EK in Lissabon „het brandende vuurtje”. Voor de 31-jarige Franssen zaten de Europese kampioenschappen in de klasse tot 63 kilogram er al na één partij op.

„Ik ben er gewoon nog niet klaar voor. Dit is de eerste dag van de route naar de Spelen en ik moest hier gewoon staan van mezelf. Om niet weg te lopen van mijn privéproblemen”, aldus Franssen, wier vader ziek thuis zit.

„Ik heb een pittige tijd achter de rug, maar ik wil me nergens achter verschuilen. Ik weet dat ik dit nodig had; me in het hol van de leeuw begeven. Als ik dit pas tijdens de WK had gedaan, dan was het te laat. Soms moet je uit je comfortzone stappen.”

Franssen kende een onrustige aanloop en moest zorgen voor haar vader, die een beroerte heeft gekregen. „Het vuur brandde niet en de adrenaline ontbrak gewoon. Ik moest van ver komen en heb het niet voor elkaar gekregen. Het is cru, maar wel de realiteit.”

In de eerste ronde was Laura Fazliu uit Kosovo op waza-ari te sterk voor Franssen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal