Grote Prijs van Spanje in Formule 1 toch zonder publiek

Print
Grote Prijs van Spanje in Formule 1 toch zonder publiek

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

De Grote Prijs van Spanje in de Formule 1 zal toch zonder publiek worden gehouden. De organisatie wilde graag een beperkt aantal toeschouwers toelaten bij de race op 9 mei op het circuit nabij Barcelona, maar de Catalaanse gezondheidsautoriteiten hebben te kennen gegeven dat dat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet mogelijk is.

Fans die al een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Lees ook: Ook de buisjes met het neusslijm van Hamilton en Verstappen gaan naar München

De race in Spanje is vierde op de kalender van de Formule 1. Bij de seizoensopener in Bahrein waren wel toeschouwers welkom, maar alleen mensen die konden aantonen dat ze gevaccineerd waren. Dit weekeinde in de Grote Prijs van Emilia Romagna op het circuit van Imola zijn de deuren voor publiek gesloten.

De Formule 1 hoopt in de loop van het jaar weer fans te kunnen begroeten op de circuits. Dat geldt zeker voor de Grote Prijs van Nederland begin september op het circuit van Zandvoort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee