Waar staat de mooiste boom van Limburg?

Print
Waar staat de mooiste boom van Limburg?

Afbeelding: Facebook gemeente Stein

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

SBNL Natuurfonds is op zoek naar de boom van het jaar. Limburgers die een speciaal of markant exemplaar weten te staan, kunnen deze nomineren.

De verkiezing draait niet zozeer om de mooiste of dikste boom van het land, maar om karakteristieke bomen met een bijzonder verhaal. Denk daarbij aan bomen die een zware storm overleefden of op een schoolplein staan en generaties kinderen aan zich voorbij zagen trekken.

Wie een boom wil aanmelden heeft hiervoor tot 20 mei de tijd. Daarna kiest een jury per provincie één winnaar. Een landelijke stemronde moet uiteindelijk bepalen welk exemplaar als 's lands mooiste uit de bus komt.

Nomineren kan via deze website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen