Behoud erfgoed en waterveiligheid lopen hand in hand bij dijkversterking Well, experts geven uitleg

Behoud erfgoed en waterveiligheid lopen hand in hand bij dijkversterking Well, experts geven uitleg

Afbeelding: Facebookpagina Archief Well

Well / Afferden / Siebengewald / Bergen / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Bij het uitwerken van de dijkversterkingsplannen in Well zijn verschillende experts op het gebied van cultureel erfgoed, geografie en archeologie betrokken.

Het project rond dijkversterking en dijkverlegging in Well staat aan de start van de planuitwerkingsfase. Daarvoor zijn aanvullende onderzoeken nodig, met name op cultuurhistorisch en archeologisch gebied. Die onderzoeken vinden plaats bij Kasteel Well en bij de muur van de oude begraafplaats in de Grotestraat.

Het is voor het dorp belangrijk dat deze Rijksmonumenten beschermd blijven en dat er een oplossing komt die past bij het karakter van het historisch rijke Well. Waterschap Limburg schakelde drie experts in voor het cultuurhistorisch en archeologisch advies rond de dijkplannen. Zij vertellen op de website van Archief Well hoe het erfgoed in het dorp behouden blijft zonder dat de waterveiligheid in het gedrang komt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee