Gemeente Horst deelt zakjes bloemenzaad uit aan inwoners

Gemeente Horst deelt zakjes bloemenzaad uit aan inwoners
Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen -

De gemeente Horst start weer met het uitdelen van gratis bloemenzaad. Het is bedoeld voor de kleine overhoeken in tuintjes van circa 25 vierkante meter.

Om de achteruitgang van het aantal bijen en insecten tegen te gaan, slaan Landschap Horst aan de Maas, de provincie Limburg en landschapsorganisatie IKL de handen ineen. Het uitdelen van de bloemenzakjes maakt onderdeel uit van dit initiatief.

Vanaf maandag 19 april worden de zakjes beschikbaar gesteld. Er staat een container bij de gemeentewerf aan de Americaanseweg 43 in Horst. Hierin zitten kleine zakjes bloemenzaad. Van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 12.00 uur en van 12.30 uur tot 16.00 uur kan ieder huishouden één zakje ophalen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee