Corona-teststraat na verhuizing in ochtend half uur later open

Print
Corona-teststraat na verhuizing in ochtend half uur later open

Het voormalig pand van Humanitas aan de Bengele in Nederweert wordt de nieuwe corona-teststraat. Afbeelding: De Limburger

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De corona-teststraat van de GGD gaat door de verhuizing van Weert naar Nederweert ’s ochtends een half uurtje later open.

De testlocatie in Weert moet verdwijnen, omdat de eigenaar van het bedrijfsgebouw aan de Fahrenheitstraat een huurder heeft gevonden. Daarom is per 26 april het voormalig pand van Humanitas tegenover sporthal De Bengele in Nederweert de plek waar coronatesten worden afgenomen.

De gemeente Nederweert meldt dat met de nabijgelegen basisschool De Bongerd en omliggende verenigingen is afgesproken dat de teststraat hier pas om 09.00 uur opengaat en niet om 08.30 uur. Verkeer dat naar de testlocatie gaat mengt zich zo niet met dat van ouders die kinderen naar school brengen.

De gemeente houdt de verkeerssituatie in de gaten. „Afhankelijk van de ervaringen tijdens de eerste weken kunnen er extra maatregelen genomen worden, bijvoorbeeld verkeersregelaars, extra bebording en/of controles.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee