Domper voor Verstappen; derde startplek achter Hamilton en stalgenoot Pérez

 © Hollandse Hoogte / AFP

Lewis Hamilton en Sergio Pérez hebben voor een grote verrassing gezorgd door Max Verstappen af te troeven in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De verschillen waren miniem. Het drietal eindigde binnen 0.1 seconde van elkaar.

Ivo Op den Camp

Dat Hamilton pole-position veroverde was niet de grootste verrassing. Daar zorgde Pérez voor, die Verstappen naar de derde plek verwees. De Limburger verloor in het allesbeslissende laatste rondje tijd in de eerste sector. De startopstelling belooft veel spanning voor de race. Hamilton en Verstappen starten op de medium-banden, die meer strategische speelruimte bieden. Pérez heeft daar een nadeel, omdat hij op zachte banden vrijwel zeker veroordeeld tot twee pitstops.

Lees ook: Ook de buisjes met het neusslijm van Hamilton en Verstappen gaan naar München

Verstappen reageerde teleurgesteld. „Dit was geen optimaal rondje en dan verlies je de pole-position.” De Limburger denkt dat er in de race nog veel te repareren is. „We hebben met Pérez erbij nu twee auto’s vooraan die met Hamilton het gevecht aan kunnen gaan. Bovendien starten Sergio en ik op andere banden, waardoor we ook strategisch misschien iets kunnen doen.”

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger: