‘Zware wapens’ ingezet bij rellen in Luik, zeker één dode

Print
‘Zware wapens’ ingezet bij rellen in Luik, zeker één dode

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een confrontatie tussen groepen jongeren heeft aan zeker een persoon het leven gekost in Luik.

Omroep VRT bericht zaterdag dat Tsjetsjeense en Koerdische jongeren elkaar te lijf gingen, onder meer met zware wapens. De politie heeft 28 verdachten aangehouden, allemaal van Tsjetsjeense afkomst.

De confrontatie vond vrijdagmiddag plaats in de wijk Droixhe. Op filmpjes die circuleren op sociale media zijn schoten te horen. De politie rukte met meer dan honderd man uit en zette de wijk af. Politiemensen namen onder meer een Kalasjnikov-geweer in beslag. Ze hadden dat wapen aangetroffen in een auto die in de omgeving stond geparkeerd.

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor het geweld, waardoor ook zeker twee personen gewond raakten. Er zou een dag eerder ook sprake zijn geweest van een confrontatie tussen Koerden en Tsjetsjenen. De autoriteiten houden rekening met mogelijke represailles.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee