Maastrichtse bokser Safir Munir kansloos bij debuut in TeamNL

Print
Maastrichtse bokser Safir Munir kansloos bij debuut in TeamNL

Afbeelding: Getty Images/Westend61

Maastricht / Itteren -

Safir Munir heeft vrijdagavond bij zijn debuut voor TeamNL tijdens de interland Nederland-België kansloos verloren. De bantamgewicht van SCM Maastricht was in Rotterdam een maatje te klein voor de ervaren Belg Vasile Usturoi.

Het duel der Lage Landen was door de Nederlands en Belgische boksbond georganiseerd als oefenwedstrijd voor boksers die nog in de race zijn voor de Olympische Spelen in Tokio. Omdat België uiteindelijk geen kwalitatief gelijkwaardige tegenstanders in de ring kon brengen voor de Nederlandse toppers Nouchka Fontijn en Enrico Lacruz kwam er plek vrij in TeamNL. Bondscoach Henny van Bemmel selecteerde daarop Safir Munir, die in 2019 tijdens de finale van het NK indruk maakte tegen de uiteindelijke kampioen Lacruz en aansluitend werd opgenomen in categorie 2 (nationale top) van de NBB-boks-piramide.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee