‘Dag tegen Pesten’ moet kinderen duidelijk maken dat pesten slecht is

Print
‘Dag tegen Pesten’ moet kinderen duidelijk maken dat pesten slecht is

Afbeelding: Website Landelijke dag tegen pesten

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Tijdens de ‘Dag tegen het pesten’ op maandag 19 april, worden ouders van schoolgaande kinderen, leraren, sporttrainers en oppassers aangemoedigd acties te ontplooien, waardoor kinderen inzien dat pesten slecht is.

De dag tegen het pesten is een initiatief van Stop Pesten Nu, een actiegroep die zich sterk maakt dit verschijnsel de wereld uit te helpen. Liefst één op de vijf leerlingen in Nederland ervaart op school pestgedrag.

Op de Dag tegen Pesten is er – in tegenstelling tot veel andere Dagen van, Dagen tegen of Dagen voor het een of ander – niet één groot centraal evenement met muziek, optredens van BN’ers en speeches van betrokken politici. Dat is een bewuste keuze, vertelt Patricia Bolwerk, directeur van Stop Pesten NU en verantwoordelijk voor het ‘aanslingeren’ van de Dag tegen Pesten.

„We proberen te bereiken dat mensen zelf in actie komen om pesten te stoppen, dat ze zelf iets organiseren in hun eigen omgeving. De Dag tegen Pesten is vooral bedoeld om één dag per jaar extra bewustzijn te creëren.”

? Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee