‘Dag tegen Pesten’ moet kinderen duidelijk maken dat pesten slecht is

 © Website Landelijke dag tegen pesten

Limburg -

Tijdens de ‘Dag tegen het pesten’ op maandag 19 april, worden ouders van schoolgaande kinderen, leraren, sporttrainers en oppassers aangemoedigd acties te ontplooien, waardoor kinderen inzien dat pesten slecht is.

redactie

De dag tegen het pesten is een initiatief van Stop Pesten Nu, een actiegroep die zich sterk maakt dit verschijnsel de wereld uit te helpen. Liefst één op de vijf leerlingen in Nederland ervaart op school pestgedrag.

Op de Dag tegen Pesten is er – in tegenstelling tot veel andere Dagen van, Dagen tegen of Dagen voor het een of ander – niet één groot centraal evenement met muziek, optredens van BN’ers en speeches van betrokken politici. Dat is een bewuste keuze, vertelt Patricia Bolwerk, directeur van Stop Pesten NU en verantwoordelijk voor het ‘aanslingeren’ van de Dag tegen Pesten. „We proberen te bereiken dat mensen zelf in actie komen om pesten te stoppen, dat ze zelf iets organiseren in hun eigen omgeving. De Dag tegen Pesten is vooral bedoeld om één dag per jaar extra bewustzijn te creëren.”

 Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal