Politie controleert aanhangers in en rondom Maastricht

Print
Politie controleert aanhangers in en rondom Maastricht

Afbeelding: Team Verkeer Politie Limburg/Facebook

Maastricht / Itteren -

De politie heeft zaterdag in en rondom Maastricht diverse aanhangers gecontroleerd.

Agenten letten daarbij in het bijzonder op overbelading, juiste rijbewijzen (BE rijbewijs) en juiste kentekenplaten en verlichting. Tijdens de controle bleek er toch nog het een en ander mis te zijn.

Drie keer was de verlichting van de aanhangwagen niet op orde en twee bestuurders reden rond zonder het juiste rijbewijs. Een aanhangwagen had een onjuiste kentekenplaat, bij drie ontbrak de hulpkoppeling en bij eentje was de losbreekreminrichting niet juist bevestigd. Een keer was er sprake van een losse lading en één keer van een overbelading.

Volgens de politie beseffen veel bestuurders niet dat ze onverzekerd rondrijden als ze geen BE rijbewijs hebben, waar dit wel vereist is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen