Vermeer pakt bronzen plak op EK judo in Lissabon

 © Hollandse Hoogte / ANP

Judoka Sanne Vermeer is op de EK in Lissabon als derde geëindigd in de klasse tot 63 kilogram.

RedactieBron: ANP

In de strijd om een bronzen plak was de 23-jarige Vermeer op ippon te sterk voor Laura Fazliu uit Kosovo. Het is de tweede keer dat Vermeer brons pakt op de Europese kampioenschappen. Twee jaar geleden won ze in Minsk ook de troostfinale.

Lees ook: Juul Franssen snel klaar op EK in Portugal

Vermeer, de nummer 11 van de wereld, ontbreekt komende zomer op de Olympische Spelen. Nederland wordt in de klasse tot 63 kilogram vertegenwoordigd door Juul Franssen, die eerder op de dag juist verloor van dezelfde Fazliu. Franssen, de mondiale nummer 7, werd al in een vroeg stadium door de judobond aangewezen voor deze klasse.

Spelen 2024

„De Spelen van 2024 waren altijd het doel toen ik op Papendal kwam”, aldus Vermeer. „Maar de groei die ik doormaakte, ging zoveel sneller dan ik had verwacht, maar ik denk ook dan dat andere mensen verwachtten. Het was eerst een soort van onmogelijk, maar het kwam tóch nog dichtbij. Maar ik heb me er wel bij neergelegd.”

In de halve finales verloor Vermeer op ippon van Tina Trstenjak uit Slovenië. „Maar ik ben heel blij met brons. Ik verloor niet zomaar van iemand, want zij is wel de olympisch kampioene”, aldus Vermeer. „Ik baalde alleen van die derde straf die ik kreeg, want ik had nog wel even door willen gaan. Ik focuste me meteen op de volgende partij en heb een knop omgezet.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal