Britse kranten steken Elizabeth hart onder de riem: ‘U bent niet alleen’

Print
Britse kranten steken Elizabeth hart onder de riem: ‘U bent niet alleen’

Afbeelding: AFP

Op de ochtend na de begrafenis zaterdag van prins Philip steken de Britse kranten hun koningin Elizabeth een hart onder de riem. Deze foto van koningin Elizabeth II is hét beeld van de begrafenis geworden.

Een foto waarop te zien is hoe zij alleen in de kerkbanken van de St. George’s Chapel zit, met een gebogen houding weggedoken onder de grote zwarte hoed, is iconisch geworden voor het afscheid.

„Het moet voor de tv-kijker hartverscheurend zijn geweest om te zien hoe zij daar alleen in de kerkbanken zat, zonder iemand naast haar die een arm om haar heen kon slaan voor ook maar een klein beetje troost”, schreef de Telegraaf-verslaggever van dienst.

Ook de Britse kranten pakken uit met dat moment. YOU’RE NOT ALONE, MA’AM, kopt de Sunday Express. The Sunday Mirror heeft het over ‘The loneliest goodbye’, het eenzaamste afscheid.

De Daily Star merkt op dat de koningin ‘voor het eerst sinds 73 jaar écht alleen is’ en kopt met BLESS HER. Ook de Mail on Sunday en de Sunday Mirror beschrijven hoe de koningin meer dan ooit de steun van haar naasten nodig zal hebben in wat het moeilijkste moment van haar leven moet zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee