Friedenskapelle vlak over grens bij Brunssum beslist de moeite van een bezoekje waard

Print
Friedenskapelle vlak over grens bij Brunssum beslist de moeite van een bezoekje waard

Afbeelding: Stichting Kruisen en Kapellen

Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

De stichting Kruisen en Kapellen in Limburg attendeert de volgers van haar Facebookpagina op een bezoekje aan de Friedenskapelle, aan de rand van de Teverener Heide, vlak over de grens bij Brunssum.

De Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg verzamelt de mooiste wandel-, fiets- en andere routes langs het religieus erfgoed van Limburg, om deze vervolgens via social media te delen.

In Limburg staan zo‘n 3.000 kruisen en kapellen, meer dan honderd Lourdesgrotten en een groot aantal heiligenbeelden. Samen vormen zij het zogeheten klein-religieus erfgoed van Limburg. Rond deze kruisen en kapellen worden vele religieuze tradities in ere gehouden. De Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg zet zich in voor het behoud en beheer van deze ’monumenten van vroomheid’.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee