Vos wint voor ’t eerst Amstel Gold Race: ‘Mooi om hier terug te zijn met een overwinning’

Print
Vos wint voor ’t eerst Amstel Gold Race: ‘Mooi om hier terug te zijn met een overwinning’

Afbeelding: ANP

Vilt -

Wielrenster Marianne Vos heeft voor de eerste keer de Amstel Gold Race op haar naam geschreven.

De 33-jarige wielrenster van Jumbo-Visma was na zeven ronden op een lokaal parcours de snelste in Vilt na 116 kilometer. Ze bleef in de sprint Demi Vollering en Annemiek van Vleuten nipt voor.

Het is de derde Nederlandse zege vanaf 2017, sinds de wielrensters de Amstel Gold Race weer rijden. Vorig jaar ging de wielerwedstrijd niet door vanwege de coronapandemie, in 2019 ging de zege naar de Poolse Katarzyna Niewiadoma. „Mooi om hier terug te zijn met een overwinning”, verwees ze naar haar zege op dezelfde plek op het WK van 2012. „Het rijden op de Cauberg brengt natuurlijk wel herinneringen terug aan dat WK”, gaf Vos meteen na afloop toe. „Tijdens de wedstrijd heb ik er niet te veel aan gedacht. Het was een zware wedstrijd met aanvallen vanaf het begin en met hoge snelheid. In de sprint had ik nog net genoeg energie over, al kwam Demi nog heel dichtbij.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee