270 mille voor kinderen van Ruinerwold opgehaald

Print
270 mille voor kinderen van Ruinerwold opgehaald

Afbeelding: ANP/Tekening Petra Urban

De inzamelingsactie voor de kinderen van Ruinerwold loopt voorspoedig. In vier dagen tijd is het streefbedrag van 270.000 euro opgehaald. Zondagochtend werd deze grens gepasseerd. Ruim 10.000 donateurs deden tot dan toe een gift.

De inzamelingsactie is een initiatief van Esther Suurmond. Zij is een stichting gestart omdat ze de kinderen wil voorzien in hun levensonderhoud. ,,Het verleden kunnen we niet veranderen, maar de toekomst kunnen we misschien iets makkelijker maken. Sommige kinderen starten bij 0, andere bij -10. Dan is het heel moeilijk om iets op te kunnen bouwen’’, zei ze eerder.

Verdeling

Met een crowdfundingsactie wil de stichting geld ophalen dat wordt verdeeld onder de kinderen, 30.000 euro per kind. ,,Zij kunnen het geld gebruiken voor bijvoorbeeld studie, talentontwikkeling of huisvesting.”

Het opgehaalde bedrag wordt volgens Suurmond gereserveerd per kind voor ten minste vijf jaar en wordt door de stichting beheerd. ,,Zodat de kinderen er zelf niet mee belast worden.’’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee