Nederweert gaat eikenprocessierups bestrijden

Print
Nederweert gaat eikenprocessierups bestrijden

Afbeelding: ANP

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

In de gemeente Nederweert wordt er dit voorjaar weer gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups.

De afgelopen jaren is gebleken dat deze rups ieder voorjaar voor veel overlast zorgt. De gemeente wil proberen de overlast te beperken. Afgelopen week is de aannemer voor de eerste keer op zoek gegaan naar de rups in de eikenbomen. De eerste eilegsels van rupsen zijn aangetroffen in de toppen van de eikenbomen. De komende tijd houdt de aannemer de gevonden eilegsels nauwlettend in de gaten houden. Zo kan er op het juiste moment de eikenprocessierups zo effectief mogelijk worden bestreden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen