Romée Leuchter uit Schinveld schiet PSV ten koste van Ajax naar bekerfinale

Print
Romée Leuchter uit Schinveld schiet PSV ten koste van Ajax naar bekerfinale
Heerlen / Hoensbroek -

De finale van het toernooi om de KNVB-beker bij de vrouwen gaat tussen ADO Den Haag en PSV. ADO won zaterdag met 3-2 van FC Twente, PSV versloeg titelverdediger Ajax zondag met 1-0. Romée Leuchter uit Schinveld maakte in de 10de minuut het enige doelpunt op De Herdgang in Eindhoven.

De 20-jarige aanvalster leek vanaf de linkerflank te willen voorgeven, maar de bal vloog via de vingertoppen van Ajax-keepster Lize Kop in het doel. Leuchter, die vorige maand al beide doelpunten van PSV maakte in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Ajax, ging even later geblesseerd naar de kant. In de tweede helft kregen beide ploegen heel wat kansen, maar het bleef bij 1-0.

ADO Den Haag kwam in Enschede tegen FC Twente twee keer op achterstand, maar trok de wedstrijd in de slotfase naar zich toe via een fraaie treffer van Nikki IJzerman. De finale om de KNVB-beker is op 5 juni in Almere.

De voetbalsters van Ajax wonnen de laatste drie edities van het bekertoernooi. Vorig jaar werd het toernooi afgebroken vanwege de coronacrisis en kwam er geen winnaar. ADO veroverde de beker in 2012, 2013 en 2016. PSV won het bekertoernooi nog nooit. De Eindhovense voetbalsters stonden wel al drie keer in de finale, maar daarin moesten ze het steeds afleggen tegen Ajax.

FC Twente, PSV, Ajax en ADO Den Haag gaan de komende weken in de play-offs strijden om het kampioenschap in de eredivisie vrouwen. In de eerste ronde van de play-offs treffen PSV en Ajax elkaar volgende week opnieuw in Eindhoven.

Lees ook: PSV-aanvalster Romée Leuchter uit Schinveld gaat met PSV voor de landstitel

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee