KNVB is niet bang dat Ajax voor Super League kiest

De KNVB heeft nog geen signalen ontvangen van Ajax dat de club interesse heeft in de nieuwe Super League. © Hollandse Hoogte / ANP

De KNVB heeft geen signalen dat Ajax interesse heeft om mee te doen aan de Super League. Twaalf topclubs uit Engeland, Spanje en Italië presenteerden in de nacht van zondag op maandag een concreet plan voor de vorming van zo’n ‘gesloten’ competitie, waarin nog ruimte is voor acht andere clubs. „Ik heb tot op heden geen signalen dat Ajax interesse heeft”, zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB vanuit het Zwitserse Montreux, waar de UEFA maandag en dinsdag vergadert.

redactie

Het UEFA-bestuur wil maandag een beslissing nemen over de voorgestelde hervormingen van de Champions League. Enkele uren voor de start van die vergadering maakten Juventus, AC Milan, Internazionale, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal bekend dat ze een Super League gaan opzetten, als tegenhanger van de Champions League.

Lees ook: UEFA keihard: deelnemers Super League worden geschorst

„We zijn met Ajax, PSV, AZ, Vitesse, FC Utrecht en de Eredivisie CV opgetrokken in dit hele dossier”, zegt De Jong. „Erik van Spanje, strategisch adviseur van Ajax, was één van de mensen die met het voorstel van een ‘Zwitsers format’ voor de Champions League kwam. Dat maakt deel uit van de plannen die nu op tafel liggen. Dus nee, ik ben er op zich niet bang voor dat Ajax mogelijk de Super League in wil. Maar als de wereld zich ontwikkelt, zullen mensen ook opnieuw naar hun kansen kijken. Daarom is het zo jammer dat het voorstel van de Super League juist de solidariteit in Europa zo doorkruist.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal