Wat zijn de leukste dingen om te zien in Faro?

Print
Wat zijn de leukste dingen om te zien in Faro?

Afbeelding: Pexels.com

Mogelijk kunnen we dit jaar nog niet op vakantie naar het buitenland, maar ooit komt er weer een tijd dat we eenvoudig in andere landen vakantie kunnen vieren. Het kan dan ook slim zijn om nu alvast je te gaan voorbereiden op deze reis. Zo kun je bijvoorbeeld alvast kijken op EasyTerra om te controleren waar je precies auto’s kunt huren. In dit overzicht zul je onder meer Faro zien staan, wat de hoofdstad van de Algarve is. Deze kustplaats ligt in Portugal en is echt een aanrader als je er even tussenuit wilt. Een auto huren in Faro is dan wel nodig, anders zal het namelijk lastig worden om de onderstaande bezienswaardigheden te bekijken in de Portugese stad.

Arco da Vila

Is auto huren Faro gelukt? Je kunt dan direct naar Arco da Vila gaan. Dit is de oude toegangspoort van de Portugese stad, wat in 1812 een opvallend neoklassiek herontwerp kreeg. De Italiaanse architect Francisco Xavier Fabri was hier verantwoordelijk voor. Hij had als doen om de zeevarende bezoekers van Faro een statig welkom te heten met de toegangspoort. Hier zijn dan ook frontons, een balustrade, pinakels en een klokkentoren, waarop een permanent ooievaarsnest staat. Boven het portaal zie je bovendien een standbeeld van St. Thomas van Aquino staan in een nis.

Kathedraal van Faro

In je huurauto van EasyTerra moet je ook zeker de plaatselijke kathedraal bezoeken. Dit monument werd gebouwd in 1251, maar twee jaar nadat Faro heroverd was op de Moren. Dat verklaart het oorlogszuchtige uiterlijk van de gevel, wat gedomineerd wordt door een vierkante gotische toren. Dit is één van de weinige dingen die dateert uit de vroegste jaren van de kathedraal. Het is mogelijk om deze toren te beklimmen, zo kun je over de straten van Faro en de lagune te staren. Vanuit de toren van de Kathedraal van Faro heb je dus een prachtig uitzicht.

Eilandstranden

De buitenste eilanden van de lagune zijn afgezet met gouden zandstranden. De enigste manier om dit te bereiken is per boot, wat ervoor heeft gezorgd dat de stranden nog altijd volledig ongerept zijn. Op rustigere dagen zijn er geen tekenen van menselijk leven buiten de vuurtoren en kleine geïsoleerde gemeenschappen op de Ilha da Culatra. Je kunt een veerboot nemen naar dit eiland, maar je kunt ook Ilha Barreta zien tijdens een begeleide boottocht. Daarnaast kun je ook een bepaald tijdstip voor een drop-off en pick-up regelen bij een plaatselijke bootmaatschappij.

Cidade Velha

Je zou deze boog bij de jachthaven kunnen gebruiken om de oude stad van Faro binnen te gaan, wat er heel anders uitziet in vergelijking met de rest van de stad. Deze enclave is veel rustiger, het heeft bovendien witgekalkte huizen bedekt met terracottategels en afgezonderde pleintjes waar je afgelegen restaurants kunt ontdekken. Je kunt ook naar het prachtige plein voor de kathedraal gaan, hier zul je rijen sinaasappel bomen vinden. Op dit plein staat bovendien een bisschoppelijk paleis, wat het voormalige huis is van de bisschoppen van Faro. Dit dateert uit de 16e eeuw.

Muralhas de Faro

Muralhas de Faro zijn de muren die de compacte oude stad nog altijd omringen. Ze hebben een primitieve en pre-Romeinse oorsprong. Tijdens dit rijk werden ze versterkt en later tweemaal gerestaureerd tijdens de Moorse periode in de 9e en vervolgens de 12e eeuw. Deze tweede fase, tijdens het Almohaden-kalifaat, gaf ons de Arco do Repouso (de boog van rust), die opmerkelijk genoeg nog steeds staat. Samen met Arco da Porta Nova en Arco da Vila is dit één van de drie toegangspoorten die in de middeleeuwen werden gebruikt.