Twaalf tentoonstellingen en activiteiten in Limburg tijdens Nationale Museumweek

 © Jeroen Kuit / Archief De Limburger

Regio -

Minister Ingrid Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft maandagochtend de Nationale Museumweek vanuit het Groninger Museum in Groningen geopend.

Redactie

Deze week staan alle collecties van ruim vierhonderd musea door het hele land digitaal in de schijnwerpers.

Slechts zeventien musea mogen bij wijze van proef drie dagen open. Museumkaarthouders die bereid zijn een sneltest te ondergaan, kunnen een tijdslot reserveren. Minister Van Engelshoven (cultuur) bezoekt deze maandag de vier deelnemende musea in het noorden van het land.

Lees ook: Ook dierentuinen, musea en theaters in Limburg open met toegangstest

Intussen houden de meeste musea de moed erin. Voor de Nationale Museumweek hebben ze van alles georganiseerd. Het publiek kan deelnemen aan webinars, pubquizen, virtuele tours, digitale lezingen, podcasts en zelfs workshops. Ook musea in Limburg doen mee waaronder het Cuypershuis in Roermond en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

In totaal zijn er in Limburg twaalf tentoonstellingen en activiteiten. Op de website van de Nationale Museumweek staat alle informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal