Cursus voor kinderen in echtscheidingssituaties in Midden-Limburg

Print
Cursus voor kinderen in echtscheidingssituaties in Midden-Limburg

Afbeelding: Ing image

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert -

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden Limburg verzorgt een cursus voor kinderen in echtscheidingssituaties.

Tijdens de cursus leren kinderen van groep 4 tot en met 8 hoe ze om kunnen gaan met deze nieuwe situatie en de bijbehorende emoties. De cursus is voor kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden, in scheiding liggen of gaan scheiden.

De cursus leert kinderen om de scheiding beter te begrijpen: waarom gaan de ouders uit elkaar en waarom is dit wellicht beter? Kinderen leren ook om zelf beter te verwoorden wat dit voor hen betekent. Daarnaast helpen ze kinderen om vragen te stellen en angsten te uiten.

Aanmelden voor de cursus kan via de website. Na aanmelding worden de kinderen uitgenodigd voor een eerste kennismaking in de vorm van een intakegesprek of een ouderbijeenkomst. Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd. De cursus start op 20 mei met een ouderbijeenkomst, op 27 mei wordt er gestart met de kinderen. De cursus wordt gegeven in Roermond en Weert. Alle bijeenkomsten duren van 15.30 tot 16.30 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee