Tweede aflevering van podcast Gelaense Klatsj vanaf woensdag online

Print
Tweede aflevering van podcast Gelaense Klatsj vanaf woensdag online

Twee van de makers van de podcast: Luck Brouns (links) en Wilko Aendekerk. Afbeelding: MITCHELL GIEBELS

Geleen -

De tweede aflevering van de podcast Gelaense Klatsj van Heemkundevereniging Geleen is vanaf woensdag te beluisteren. Hierin is onder andere het vervolg te horen van het interview uit 1990 met oud-wielrenner Hub Vinken.

Begin dit jaar startte de heemkundevereniging met de eerste aflevering van Gelaense Klatsj. Het idee van de podcast is ontstaan tijdens het digitaliseren van oud geluidsmateriaal, al wordt er ook nieuw materiaal opgenomen. Aflevering één is sinds januari te beluisteren via de gebruikelijke streamingsdiensten en het is de bedoeling ieder kwartaal een nieuwe aflevering uit te brengen.

Lees ook: Podcast Gelaense Klatsj is een nieuwe manier om oude verhalen te laten herleven

De tweede aflevering start met de 89-jarige Zef Lemmens. Hij vertelt over zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog die hij als jong jochie meemaakte. Vervolgens is er aandacht voor de vaste rubriek ‘Ambachten’. Hierin praat voormalig slager Frans Gerards, van modelslagerij Cremers aan de Rijksweg, over zijn werk.

Jong en oud

In het derde item vertellen jeugdleden Daisy en Sam van het jeugdtheater LEF over hun ervaringen in coronatijd en welke gevolgen de pandemie heeft gehad voor hun hobby toneelspelen. Er wordt afgesloten met het tweede deel van het historische interview dat Ben Dols in 1990 had met oud-wielrenner Hub Vinken.

De podcast is vanaf woensdag ieder moment van de dag te beluisteren en duurt ongeveer 35 minuten. Ook de eerste aflevering is terug te luisteren via onder andere Spotify, iTunes en de website van de heemkundevereniging.

Meer info: www.heemkundevereniging-geleen.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen