Liever hondje Frekkel in huis dan 30 miljoen: ‘Voor onze kleine koning doe ik alles’

Print
Liever hondje Frekkel in huis dan 30 miljoen: ‘Voor onze kleine koning doe ik alles’

Frekkel Afbeelding: John Peters

Reuver -

Als je hond overlijdt, vraag je je af of je ooit nog zoveel van een ander beest kunt houden. Zo ook Renée Niesen (57) uit Reuver. Toen hondje Bobby overleed, was ze gebroken. Dit verlies, ze wilde het nooit meer meemaken. Totdat haar man Henk een Marktplaatsadvertentie van een Yorkshire terriër liet zien. Een man uit Amsterdam bood de puppy te koop aan.

„Met het verlies van Bobby was ook het leven uit ons huis weg. En dus waagden we het erop. Bij een wegrestaurant in Den Bosch spraken we af met de verkoper. Toen ik het hondje in een deken gewikkeld zag, was ik verkocht: Die gaat met ons mee.”

Georgie werd omgedoopt tot Frekkel, vernoemd naar het hondje uit de reclame. „30 miljoen of Frekkel? Dat laatste. We hebben alles voor Frekkeltje over.”

Het blijkt niet gelogen, want verwend wordt de hond zeker. „Frekkel heeft zijn eigen staatsieportret, een zwembadje in de zomer – waar hij niet naar omkijkt –, en veel speelgoed. Om 21.00 uur verwacht hij botjes in een kartonnen doosje en ook meldt hij zich als het tijd is om naar bed te gaan. Frekkel heeft ons hart gestolen. Al moest ik mijn laatste boterham afgeven, voor onze kleine koning doe ik alles.”

Meedoen? Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen