Alternatief Koningsdagprogramma in het centrum van Geleen

Print
Alternatief Koningsdagprogramma in het centrum van Geleen

Afbeelding: John Peters Fotografie

Geleen -

De Oranjevereniging Geleen, Centrummanagement Geleen en Stichting Wielerbaan Geleen zorgen op Koningsdag voor een alternatief en ‘coronaproof’ programma in het centrum.

Allereerst is er de ‘Oranje jacht naar de Kroon’. Deze gratis interactieve qr-speurtocht voor kinderen wordt van 12.00 tot 17.00 uur gehouden. Onderweg voeren de kinderen verschillende opdrachten uit. Daarvoor hebben ze een volledig opgeladen telefoon nodig.

Fietsen

Verder kunnen kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) tussen 13.30 en 16.30 uur hun fiets versieren en een uitdagend parcours afleggen. Ze leren diverse fietsvaardigheden (zoals slalommen en over een plank fietsen). Daarna rijden de kinderen met hun versierde fiets een kleine ronde door het centrum. Dit gebeurt in tijdblokken met maximaal twintig kinderen en per blok wordt een winnaar en winnares gekozen.

Kleuren

Kinderen kunnen ook iets knutselen of kleuren voor de Koning. Alle creaties kunnen tot 26 april bij Bakker Bart (Markt 104) of Rousseau Chocolade (Passage 2) worden ingeleverd, waarna ze in de etalage van het Centrummanagement Geleen worden tentoongesteld.

Lees ook: Bruls tegen Rutte: vanaf 28 april écht versoepelen in buitenlucht

Ook worden inwoners uitgedaagd om het raam of huis te versieren. Foto’s van het resultaat kunnen naar info@oranjevereniging-geleen.nl, met vermelding van je naam en adres, worden gestuurd waarna ze kans maken op prijzen.

Meer info en opgeven: www.oranjevereniging-geleen.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee