Ringstaartmaki geboren in Mondo Verde in Landgraaf

Print
Ringstaartmaki geboren in Mondo Verde in Landgraaf

Afbeelding: Michelle Lemmens

Kerkrade / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Of er beschuit met muisjes is uitgedeeld lijkt hoogst onwaarschijnlijk, maar het was in ieder geval feest op het Apeneiland van thema - en attractiepark Mondo Verde in Landgraaf. De aanleiding was de geboorte van een jong in de groep van de ringstaartmaki’s.

Het gewicht van de pasgeboren ringstaartmaki ligt ergens tussen de 50 en 70 gram. De ringstaartmaki’s behoren tot de zogenoemde ‘halfapen’. Dit zijn primaten met oorspronkelijkere kenmerken dan de hoger ontwikkelde primaten, zoals bijvoorbeeld chimpansees.

De meeste soorten halfapen hebben zich ontwikkeld op het eiland Madagaskar, maar er komen ook halfapen op het Afrikaanse vasteland en in Azië voor. Madagassische halfapen worden in het Nederlands soms ‘maki’s’ of ‘lemuren’ genoemd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen