Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen verder gestegen

Verplegend personeel met medische beschermingsmiddelen op de cohortafdeling. © HOLLANDSE HOOGTE / ANP

Redactie

Tussen zondag- en maandagochtend zijn 7187 positieve coronatesten geregistreerd. Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 66 toegenomen van 2478 naar 2544.

Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de gewone verpleegafdeling liggen er 1731 mensen met corona, 61 meer dan een dag eerder, terwijl het aantal patiënten met Covid-19 op de intensive care-afdelingen gestegen is van 808 naar 813.

Spreiden van patiënten

Door de hoge coronadruk zijn alle ziekenhuisregio’s genoodzaakt om de reguliere zorg af te schalen. Om verdere schade te voorkomen, is het LCPS al maanden bezig met het spreiden van patiënten buiten de regio’s.

Het kabinet kijkt nauwlettend naar de ziekenhuiscijfers. Zodra we over de piek van de derde golf heen zijn, zullen de coronamaatregelen versoepeld worden, zo meldden demissionair premier Rutte en coronaminister De Jonge afgelopen week. Als eerste gaan dan waarschijnlijk de terrassen en de detailhandel weer open, mogelijk al per 28 april, terwijl de avondklok dan vermoedelijk ook verleden tijd wordt.

7187 positieve coronatesten

Met 7187 besmettingen ligt het aantal positieve testen hoger dan vorige week maandag. Gemiddeld kregen de afgelopen zeven dagen 7699 mensen per dag een positief testresultaat. Dit gemiddelde stond vorige week maandag ook lager, op 7157 geregistreerde besmettingen per dag.

Het RIVM kreeg zondag 8600 meldingen over positieve coronatesten binnen en zaterdag ruim 8300.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal