Kasteelpoort van Weert krijgt eerst plek in de luwte om straks te dienen als blikvanger van vernieuwde stadspark

Print
Kasteelpoort van Weert krijgt eerst plek in de luwte om straks te dienen als blikvanger van vernieuwde stadspark

De stadspoort in Weert wordt verpakt in een houten constructie ter bescherming tijdens de werkzaamheden. Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Stukje bij beetje verdwijnt de rijksmonumentale poort in Weert in een houten constructie. Het moet voorbijgangers de komende maanden beschermen tegen afbrokkelende stenen van het historische overblijfsel van kasteel Nijenborgh. In deze periode vinden werkzaamheden plaats in het stadspark.

Lees ook: ‘Afbrokkelende poort Nijenborgh in Weert snel beschermen’

Blikvanger

Uit een recent onderzoek blijkt dat de welig groeiende klimop de poort schade heeft toegebracht. De poort, door het college van Weert gezien als één van de belangrijke monumenten van de stad, moet straks een beeldbepalend deel vormen van het vernieuwde park. Maar voordat de blikvanger mag stralen, is een plekje in de luwte noodzakelijk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen