Verwachting UEFA: ‘Real Madrid, Manchester City en Chelsea per direct uit Champions League’

Een poster met Real Madrid en de Champions League. Worden ze er per direct uitgenomen? © ANP/HH

Redactie

Real Madrid, Chelsea en Manchester City zullen waarschijnlijk per direct uit de Champions League worden gezet vanwege hun betrokkenheid bij de oprichting van een afgescheiden Super League. „Dat verwacht ik”, gaf UEFA-bestuurslid Jesper Møller, tevens voorzitter van de Deense voetbalbond, te kennen.

De drie clubs hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Real Madrid speelt op 27 april de eerste wedstrijd thuis tegen Chelsea en Paris Saint-Germain ontvangt een dag later Manchester City. De returns zijn de week daarop.

Lees ook: Geen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in Oranje? UEFA wil spelers Super League weren

Eerder op de dag had UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin na een vergadering in Montreux al gezegd dat hij zo snel mogelijk sancties wil opleggen aan de twaalf clubs die zich in de nacht van zondag op maandag als ’founders’ van de Super League hebben gepresenteerd.

Beluister hier de nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal