Museum van de Vrouw zet ‘schatten’ gedeeltelijk online ter gelegenheid van Nationale Museumweek

Print
Museum van de Vrouw zet ‘schatten’ gedeeltelijk online ter gelegenheid van Nationale Museumweek

Afbeelding: Museum van de Vrouw

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Museumschatten, zo luidt de naam van de nieuwe rubriek op de website van het Museum van de Vrouw, die bij gelegenheid van de Nationale Museumweek online gaat.

Het aan de Plats gevestigde Museum van de Vrouw in Echt is nog altijd gesloten. Daarom probeert het museum sinds het begin van de coronacrisis op verschillende manieren de collectie bij de mensen thuis te brengen.

Op de website zijn onder andere filmpjes van de tentoonstelling te zien. Vrijwilligers geven een rondleiding door ‘Stille Kracht’ en vertellen het verhaal van het dagelijks leven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ook is er een minidocumentaire met de ouders van Henk Hover in de hoofdrol.

Ter gelegenheid van de Museumweek, die nog duurt tot en met 25 april, gaat een nieuwe rubriek online op de website van het museum: ‘Museumschatten’. Het museum heeft een uitgebreide collectie. Voorwerpen van diverse aard, met passie en toewijding verzameld gedurende vele jaren. Veel objecten waren in een van de tentoonstellingen te zien in de afgelopen decennia. Nu worden delen van de collectie ook digitaal toegankelijk gemaakt. Het uitgangspunt is dat de rubriek op den duur een doorsnee van de collectie zal tonen. Er staan al vijf interessante voorwerpen klaar om online bezichtigd te worden. Deze zullen periodiek aangevuld worden. De rubriek zal periodiek aangevuld worden. De ene keer een kostbaar object, de andere keer een voorwerp met een interessant verhaal.

De museumschatten en meer zijn terug te vinden op de website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee