Edwin van der Sar en Ajax teleurgesteld over Super League

Ajax-directeur Edwin van der Sar. © Getty Images

Redactie

Ajax-directeur Edwin van der Sar is evenals vele anderen in de voetbalwereld overvallen door het initiatief van de Super League door twaalf grote Europese topclubs.

„Ajax is volledig verrast door en teleurgesteld in de aankondiging van een mogelijke Super League. Wij steunen juist de nieuwe opzet die door de UEFA is voorgesteld, zoals maandag is bekrachtigd.”

Lees ook: Geen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in Oranje? UEFA wil spelers Super League weren

Van der Sar, die niet zegt of Ajax direct of indirect is benaderd voor een plaatsje in de Super League, is via zijn bestuurdersstoel bij de ECA al diverse jaren betrokken bij gesprekken over een nieuwe opzet van de UEFA-clubcompetities. „Ajax heeft in een eerder stadium samen met de ECV en de KNVB gestreden voor een aantal veranderingen, bijvoorbeeld om deelname aan de Champions League voor de clubs toegankelijker te maken. Wij dachten in het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale wedstrijden voor meer clubs, de oplossing gevonden te hebben.”

Lees ook: Verwachting UEFA: ‘Real Madrid, Manchester City en Chelsea per direct uit Champions League’

De directeur vervolgt: „Wij zijn zeer teleurgesteld in de plotselinge ommezwaai die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend gemaakt hebben, met als gevolg dat er een hele onzekere periode dreigt aan te breken voor het Europese voetbal.”

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal