‘Ziekenhuizen vragen Covidpersoneel af te zien van meivakantie’

Print
‘Ziekenhuizen vragen Covidpersoneel af te zien van meivakantie’

Afbeelding: ANP

Een deel van de ziekenhuizen vraagt het personeel af te zien van vrije dagen in de meivakantie. Met name op de intensivecare- en Covid-afdelingen is de druk zo hoog dat verlof voor artsen en verpleegkundigen er nauwelijks in zit.

Dat meldt de Volkskrant na een rondgang langs ziekenhuizen in onder meer Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg en Sittard.

Lees ook: Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen verder gestegen

„Veel ziekenhuizen vragen nu aan personeel of het mogelijk is om de vakantie te verplaatsen”, zegt Bart Berden, bestuursvoorzitter van het Elisabeth TweeSteden-Ziekenhuis in Tilburg. „Teamleiders vragen hun mensen of zij het nog even kunnen volhouden, of dat vakantie echt noodzakelijk is.”

Niet gedwongen

Personeel wordt nog niet gedwongen af te zien van vakantie. „Dat is echt een draconische maatregel”, zegt Berden. „We bekijken van dag tot dag scherp of dat nodig is, maar daar zijn ziekenhuizen ontzettend terughoudend in.”

Peter de Jager, hoofd van de ic in het Jeroen Bosch-ziekenhuizen in Den Bosch vindt dat politiek en de ziekenhuizen maanden geleden al landelijke plannen hadden moeten maken om de meivakantie goed door te komen.

Lees ook: Limburg blijft koploper nieuwe besmettingen, toch versoepelen op 28 april: ‘Het zal erom hangen’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee