Duitse christendemocraten kiezen Laschet tot kandidaat bondskanselier voor verkiezingen

Print
Duitse christendemocraten kiezen Laschet tot kandidaat bondskanselier voor verkiezingen

Armin Laschet. Afbeelding: EPA

Het bestuur van de Duitse CDU heeft maandagavond tijdens een partijbijeenkomst gekozen voor Armin Laschet als kandidaat bondskanselier.

Tijdens een partijbijeenkomst koos een meerderheid voor Laschet als de opvolger van de Duitse bondskanselier Angela Merkel voor de verkiezingen in september. Dat meldden bronnen binnen de partij.

Lees ook: Onrust over opvolging Merkel groeit binnen conservatieve kamp

Een machtsstrijd tussen Laschet en zijn rivaal, de Beierse premier Markus Söder, dreigde de afgelopen week een blamage te worden voor de CDU en zijn zusterpartij CSU in de aanloop naar de verkiezingen.

Lees ook: Wordt dit de opvolger van Merkel? Duitse Groenen nomineren Annalena Baerbock als kanselierskandidaat

Het partijbestuur van de CDU vergaderde meer dan zes uur over de vastgelopen machtsstrijd bij de christendemocraten. Uiteindelijk koos 77,5 procent van de bestuursleden voor Laschet, tegenover 22,5 procent voor Söder.

Söder zei eerder dat hij vond dat hij meer kans zou maken in de verkiezingen en meer kwaliteiten heeft dan zijn concurrent. Hij gaf wel aan dat hij de beslissing van de CDU zou accepteren.

Lees ook: Akenaar Armin Laschet gaat voor leiderschap CDU en maakt kans Angela Merkel op te volgen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee