Exploitatie Asta Theater Beek door stichting is nu officieel

Print
Exploitatie Asta Theater Beek door stichting is nu officieel

Wethouder Rob Schwillens en Jules Stijnen ondertekenen het huurcontract in het Asta Theater. Afbeelding: Mitchell Giebels

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De gemeenteraad ging vorig jaar juni al unaniem akkoord met de verhuur van het Asta Theater in Beek aan een stichting, maar vanaf nu kunnen ze officieel aan de slag: het huurcontract is ondertekend.

Stichting Asta Theater, bestaande uit een afvaardiging van Beekse verenigingen en cultuurmakers, gaat de komende jaren aan de slag om het theater weer nieuw leven in te blazen. Doelstelling is om Asta over drie jaar zelfstandig te laten draaien. De gemeente heeft daarvoor 79.000 euro uitgetrokken, verspreid over drie jaar, en een jaarlijkse tegemoetkoming in de huur (18.000 euro).

Met de nieuwe exploitatievorm moet Asta weer dé podiumlocatie van Beek worden en tevens de zaal waar verenigingen zich weer gaan thuisvoelen. Het theater aan de Markt is sinds 2019 gesloten. Momenteel wordt er verbouwd. Het theater krijgt een nieuwe evenementenvloer.

Lees ook: Asta Theater Beek krijgt een nieuwe evenementenvloer

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen