Drie clubs uit Roermond genomineerd voor club van het jaar

Roermond -

Drie verenigingen uit Roermond zijn genomineerd voor club van het jaar. Toonkunstkoor Roermond is genomineerd in de categorie cultuurclub, roeivereniging Aeneas en rugbyclub Bokkerijders in de categorie sportclub.

Redactie

Van 19 april tot 24 mei kan er worden gestemd op de clubs uit Roermond. Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars bekendgemaakt. De gemeentewinnaars worden op basis van de meeste stemmen vastgesteld. Verenigingen hebben minimaal vijftig stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar.

De jury kiest vervolgens per provincie uit de top vijf van gemeentewinnaars, op basis van het aantal stemmen, de provinciewinnaar. Op de website kan er worden gestemd.

„Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Samen bereik je meer dan alleen en dáárom is verenigen zo belangrijk,” aldus een woordvoerder van de organisatie. De verkiezing moet dat belang onderstrepen. Er is echter slechts een handvol clubs in de regio genomineerd, maar het is mogelijk voor verenigingen om alsnog op de lijst te komen. De verkiezing club van het jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport.

Erben Wennemars en Typhoon zijn ambassadeurs van de verkiezing.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal