Ook versoepelingen voor theorie-examen, begrafenissen en markten

De weekmarkt in Maastricht. © Johannes Timmermans

Automobilisten in spe kunnen vanaf 28 april weer bij het CBR terecht voor het theorie-examen. Ook komen er versoepelingen voor markten, waar behalve eten ook weer kleding en spullen verkocht mogen worden. Bij uitvaarten mogen straks weer 100 in plaats van 50 mensen komen.

Redactie

Daarmee schrapt het demissionaire kabinet de verzwaringen in het hoogste risiconiveau, zeer ernstig. Het kabinet volgt zo bijna z’n eigen routekaart of openingsplan, zoals het sinds kort heet. Alleen de sportscholen, ook een verzwaring van het hoogste risiconiveau, blijven nog dicht. Het negatieve reisadvies voor de hele wereld blijft nog tot half mei van kracht.

Lees ook: Versoepelingen of toch niet? Zo staan we er nu voor met corona in Nederland

Voor rij-examens betekent de versoepeling nogal wat. Sinds begin maart zijn praktijkexamens weer toegestaan. Door de lockdown is voor het afrijden een gigantische wachtlijst ontstaan. Voor het praktijkexamen moet de automobilist eerst een theorie-examen hebben afgerond. Om te zorgen dat de achterstanden bij het examen in de auto niet verder oplopen wil het kabinet het vanaf eind deze maand het theoretische deel toestaan.

Roze pas

Naast theorie-examens voor rijbewijs examens gaan de lokalen van het CBR ook weer openen voor mensen die een roze pas willen halen voor een motor of scooter. Voor watersportliefhebbers is er ook goed nieuws: het kabinet staat vanaf 28 april ook weer bij het CBR terecht voor het vaarbewijs en theorie-examens voor de brevetten van privévliegers.

Eerder werd al bekend dat het kabinet het aandurft om ondernemers weer toe te staan hun caféterrassen en niet-essentiële winkels te heropenen. Winkels mogen tot acht uur ’s avonds open blijven, terrassen tot zes uur. Per tafel mogen er slechts twee gasten zitten, tenzij ze tot hetzelfde huishouden horen.

Lees ook: ‘Non-food moet snel terug op Limburgse weekmarkten’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal