Corona gezondheidsmonitor op alle middelbare scholen

Print
Corona gezondheidsmonitor op alle middelbare scholen

Afbeelding: GGD

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

De GGD’en gaan, samen met GGD GHOR Nederland en het RIVM, de impact van corona op de gezondheid van jongeren in kaart brengen en het welzijn van jongeren een boost geven in het (post-)coronatijdperk.

Het coronavirus beheerst al meer dan een jaar onze samenleving. Ook voor jongeren heeft dit verstrekkende gevolgen. Van september tot en met november 2021 vindt daarom een extra meting plaats van de gezondheidsmonitor jeugd, die normaal iedere vier jaar plaatsvindt. De GGD’en in Nederland benaderen op korte termijn alle middelbare scholen voor deelname aan dit onderzoek.

Andre Rouvoet, voorzitter GGD GHOR Nederland en voormalig minister Jeugd en Gezin en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: „Ik wil alle middelbare scholen oproepen mee te doen aan dit belangrijke onderzoek. Jongeren zijn de toekomst en gericht gezondheidsbeleid op hun gezondheidstoestand is van onschatbare waarde, zeker in en na deze coronacrisis!”

Meer informatie over deelname aan de Gezondheidsmonitor jeugd 2021 staat te lezen in de flyer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen