Informatiebijeenkomst over tweede fase aanpak wateroverlast gemeente Meerssen

Print
Informatiebijeenkomst over tweede fase aanpak wateroverlast gemeente Meerssen

Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De gemeente Meerssen en Waterschap Limburg houden donderdag 6 mei vanaf 19.00 uur een online bijeenkomst over de aanpak van wateroverlast.

De sessie is vooral bedoeld voor omwonenden van knelpunten binnen de gemeente. Meerssen en het waterschap werken momenteel aan de uitwerking van nieuwe regenwaterbuffers en (nu nog) nooddammen.

Binnen een samenwerking tussen voornoemde organisaties, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Staatsbosbeheer, Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) en de provincie Limburg werd in 2018 de ambitie vastgelegd om vóór 2025 zo‘n negentigduizend kuub aan extra waterberging aan te leggen.

Tweede fase

In de eerste fase is de capaciteit van zeven bestaande regenwaterbuffers vergroot en werden drie nieuwe aangelegd. Hiermee is ongeveer vijfentwintig procent van de doelstelling gehaald.

Lees ook: Voor verbetering van de waterkwaliteit en afvloeiing op en rond akkers in het Heuvelland wordt 7,5 miljoen euro vrijgemaakt

Op dit moment is men in de weer met de voorbereiding van fase twee, die de aanleg van vier nieuwe regenwaterbuffers bij Ulestraten en Meerssen en de verbetering van de drie nooddammen in de buurt van Waterval omvat. Tijdens de online bijeenkomst worden betrokkenen geïnformeerd over de planvorming.

Aanmelden voor de meeting kan hier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee