Notarissen hebben nog altijd last van hack bij IT-bedrijf

Print
Notarissen hebben nog altijd last van hack bij IT-bedrijf

Afbeelding: Getty Images

Verscheidene notariskantoren kunnen nog altijd geen akten laten passeren als gevolg van een hack bij een IT-leverancier.

De problemen door de hack hadden maandag opgelost moeten zijn, maar het duurt wat langer, laat een woordvoerder van branchevereniging Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) weten.

De IT-leverancier werd vrijdag gehackt en sloot uit voorzorg een aantal servers en databases af. Daardoor konden 96 notariskantoren niet digitaal werken omdat ze niet bij de contactinformatie van klanten konden komen. Het oplossen van die problemen duurt langer omdat het in veel gevallen maatwerk is, aldus de zegsman.

Tegen het einde van de week zouden alle notariskantoren weer volledig moeten kunnen werken. Een deel van hen is weer volledig op papier aan het werk en ondervangt de IT-problemen zo. Ook zijn er notariskantoren die een deel van de akten die moeten passeren al had voorbereid.

Het is niet direct duidelijk of de hackers ook toegang kregen tot gevoelige informatie. IT-leverancier Managed-IT was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee