Expositie ter ere van tweehonderdste geboortedag Pater Karel in Munstergeleen

Print
Expositie ter ere van tweehonderdste geboortedag Pater Karel in Munstergeleen

Afbeelding: MITCHELL GIEBELS

Munstergeleen -

In Munstergeleen is vanaf 6 juni een thema-expositie te bezichtigen geïnspireerd op het leven en werk van Pater Carolus Houben.

Het is dit jaar tweehonderd jaar geleden dat Pater Karel werd geboren en tevens driehonderd jaar geleden dat de Orde van de Passionisten werd gesticht. Reden voor de museumcommissie van de kapel om een expositie te houden, waarbij negen leden van de Limburgse Kunstkring zijn gevraagd werk tentoon te stellen: Jos Solberg, Matti Heijmans, Marjon Merkelbach, Michelle Faaij, Joep van Kerkom, Cees Alfrink, Willem Vermeer, George Daemen en Nic Heffels.

Lees ook: Pijlen volgen en stempelen bij expositie in de Pater Karel Kapel in Munstergeleen

De heilig verklaarde Pater Karel (1821 – 1893) werd geboren als Johannes Andreas Houben en groeide op in Munstergeleen, maar bracht een groot deel van zijn leven door in de kloosterkerk Mount Argus in het Ierse Dublin. De geboortekamer en de kapel van ‘de mens met de helende handen’ trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers die behoefte hebben aan stilte, onthaasting, reflectie en meditatie. Pelgrims komen er om even stil te worden of een kaarsje op te steken.

Openingstijden

In totaal zal de expositie zeven maanden te bekijken zijn in het Pater Karelmuseum, van zondag 6 juni tot en met zondag 6 januari. De openingstijden zullen later bekendgemaakt worden en zijn afhankelijk van de dan geldende coronarichtlijnen. De vernissage is 6 juni, in beslotenheid.

Meer informatie: www.paterkarelkapel.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee