Studenten VU Amsterdam doen onderzoek naar wateroverlast in Zuid-Limburg

Print
Studenten VU Amsterdam doen onderzoek naar wateroverlast in Zuid-Limburg

Afbeelding: De Limburger

Zuid-Limburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Eerstejaars studenten van de bachelor opleiding Aarde, Economie en Duurzaamheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, doen onderzoek naar de overlast als gevolg van hevige regenbuien in de gemeenten Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

De taak van de studenten is het verzamelen van gegevens, analyseren van het probleem en bedenken van mogelijke oplossingen voor wateroverlast knelpunten.

Een onderdeel van het onderzoek is het afnemen van enquêtes in de regio. Normaliter gaan studenten hiervoor langs bij onder andere bewoners. Vanwege de Covid-19-uitbraak is het dit jaar niet mogelijk om in Zuid-Limburg van deur tot deur te gaan te gaan. Via deze online enquête proberen docenten van de VU alsnog de benodigde informatie te verzamelen, zodat de studenten hun onderzoek succesvol kunnen afronden.

Lees ook: Gemeenten en waterschap zoeken manieren om wateroverlast bij Klimmen en Valkenburg een halt toe te roepen

Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met Waterschap Limburg. De oplossingen die de studenten bedenken neemt het waterschap mee in de aanpak van wateroverlast in Zuid-Limburg.

Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Mensen die vragen of aanvullingen hebben, kunnen contact opnemen met onderzoeker Toon Haer. toon.haer@vu.nl).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee