Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Zes jaar cel voor man uit Weert die slachtoffer met mes in zijn nek stak, broer vrijgesproken

Zes jaar cel voor man uit Weert die slachtoffer met mes in zijn nek stak, broer vrijgesproken
Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Nigel M. (23) beschuldigde zijn broer van een steekpartij na een caféruzie in Weert op 12 juli 2020, maar een getuigenis van zijn eigen vader, DNA-sporen én camerabeelden spreken dat tegen. De rechtbank in Roermond veroordeelde M. daarom onlangs tot zes jaar celstraf.

M. beweerde begin december bij een pro-forma zitting in Roermond dat niet hij, maar zijn 29-jarige broer het slachtoffer met een mes aangevallen zou hebben. Volgens de officier van justitie werd aanvankelijk alleen de broer van M. opgepakt, maar dat veranderde toen de vader zich zou hebben gemeld bij de instanties. Die zou hebben gezegd dat de verkeerde zoon vast zit”.

Lees ook: Verdachte wijst broer aan als dader van steekpartij in Weert

Los van de verklaring van de vader waren er ook andere bewijzen dat M. wel degelijk de schuldige was die de bewuste julinacht besloot op de fiets te stappen om vervolgens zijn nietsvermoedende slachtoffer, die op weg naar huis was, al fietsend in de nek te steken met een mes. Hij sloeg daarbij op de vlucht, maar liet het wapen achter. Hier werden DNA-sporen van M. op gevonden. Bovendien doken er nog camerabeelden op waarop duidelijk te zien is dat M. en niet diens broer op de fiets door het centrum fietste.

Die bewijzen waren voor de rechter genoeg om de verklaring van de verdachte dan ook niet te geloven. Door het slachtoffer met een mes in een kwetsbare plek als zijn hals te steken, had M. volgens de rechter duidelijk de intentie om hem van het leven te beroven. Hij wordt daarom schuldig bevonden aan poging tot doodslag. Daarvoor kreeg hij zes jaar cel opgelegd. Zijn broer is vrijgesproken van alle beschuldigingen.