Jos van Rey rekent af met het CDA (en in één moeite door met De Limburger)

 © Facebook

Het sneuvelen van een aantal Limburgse CDA-politici als gevolg van de IKL-affaire inspireerde het Roermondse raadslid Jos van Rey (76) tot een opvallend filmpje op Facebook.

De voormalige VVD-prominent zit gnuivend aan een tafel met daarop een vaas gele tulpen. Breed gebarend naar de ruiker: „Ik heb héél veel bloemen gekregen, dank daarvoor. Na veertig jaar heb ik eindelijk gelijk gekregen.”

De politicus van de lokale lijst LVR vervolgt triomfantelijk: „Het CDA heeft een informeel netwerk-circuit. Het CDA heeft baantjes onder elkaar verdeeld. Gelukkig is alles nu naar boven gekomen.”

Lees ook: Val van Akkermans: iedereen zag het aankomen, toch kwam het snel

De Limburger

In de Jiskefet-achtige sketch krijgt ook De Limburger een veeg uit de pan: „Het CDA Limburg is altijd de hand boven het hoofd gehouden door dagblad De Limburger.” Waarna hij zwaait met een artikel van 8 maanden geleden over het IKL.

Wat Van Rey van De Limburger vindt, spreekt hij niet zelf uit. Dat laat hij met wat knip- en plakwerk zeggen door voormalig voetbaltrainer Eric Meijers van Achilles ‘29. Die maakte van zijn hart geen moordkuil in een filmpje dat een paar jaar geleden viraal ging. Alleen ging het toen over dagblad De Gelderlander.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal